- MEMBRU TITULAR
- Președinte – Știința și Ingineria Materialelor
- 21-04-1949
EXPERIENŢA PROFESIONALĂ
Cojocaru Gh.Mihai Ovidiu: n. 21-04-1949 – Sulina-jud.Tulcea;
Absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Fac.Metalurgie, secţia Deformări plastice şi Tratamente termice (1972). Întreaga activitate, din anul absolvirii şi pȃnă-n prezent, a fost desfăşurată în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Fac. Ştiinţa şi Ingineria materialelor, departament Ştiinţa materialelor metalice şi Metalurgie fizică; astfel, debutul în activitatea universitară a fost ca asistent universitar stagiar, post ocupat prin repartiţie guvernamentală (1972); ulterior, în perioada 1977-1992 asistent titular>şef lucrări>conferenţiar>profesor( pȃnă-n prezent). În perioada 1973-dec.1976 – doctorand, bursier al statului romȃn, la Institutul de Autovehicule rutiere, Moscova-URSS:tema tezei de doctorat „Nitrurarea în câmp electrostatic”. Declarat Candidat în Ştiinţe tehnice ca urmare a susţinerii tezei de doctorat în nov.1976, la Institutul de Autovehicule rutiere, Moscova-URSS, titlu echivalat prin ordin MEI-Romania, cu cel de doctor inginer în iulie 1977.Conducător de doctorat în specialitatea Metalurgia pulberilor din 1994 pȃnă-n prezent (15 doctoranzi in diverse stadii de pregătire sau in prelungire aprobată; în perioada 1994-2018 au fost susţinute 16 teze de doctorat). În perioada 1983-1984, inspector specialist neretribuit în cadrul Ministerului Educaţiei şi Învăţamântului, Direcţia Învăţământ superior şi Cercetare ştiinţifică. În perioada 1992-1996 prodecan al Fac. Stiinţa şi Ingineria materialelor, iar în perioada 1996-2016, membru în Consiliul profesoral al facultăţii.
În perioada 1999-2000 cercetător invitat la Univ.Osaka-Japonia,continuând o serie de cercetări in domeniul materialelor de fricţiune sinterizate.
Premiul „Traian Negrescu” (2017) acordat de ASTR pentru coordonarea lucrării în 6 volume – Tratat de Ştiinţa şi Ingineria materialelor metalice.
Competenţe în :
-domeniul programării experimentale în vederea modelării matematice a corelaţiilor dintre parametrii de proces şi mărimile de interes care se doresc a fi maximizate/minimizate;
-domeniul tehnicilor spray,in special al depunerilor prin pulverizare termică cu arc electric;
-depuneri de straturi subţiri prin electroeroziune şi transfer polar;
-tratamente termice şi termochimice;
-procese de transfer de masǎ şi energie ( modelare)
-metalurgia pulberilor – producerea şi procesarea pulberilor metalice
Activitatea de cercetare s-a concretizat în peste 160 lucrări-cărţi,capitole în diverse cărţi, articole, etc, publicate în ţară şi străinătate şi peste 100 participări la manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale; peste 43 de contracte de cercetare ştiinţifică cu diverşi agenţi economici sau proiecte de cercetare cȃştigate prin competiţie.