Prof. univ. dr. ing. Adina Magda Florea

1641

  • MEMBRU CORESPONDENT
  •  Tehnologia Informației și Comunicațiilor – Calculatoare și Telecomunicații
  •  n. 12 mai 1957

 

EXPERIENȚA PROFESIONALĂ

 

Absolventă a Institutului Politehnic din Bucureşti (1981), specialitatea Calculatoare; doctor inginer in specialitatea calculatoare (1996); profesor de inteligenţă artificială la Departamentul de Calculatoare din Universitatea Politehnica Bucureşti, conducător de doctorat, decan al Facultății de Atomatică și Calculatoare (2012-2020), în prezent prorector al UPB.

Este fondatorul și coordonatorul laboratorului de Inteligenţă Artificială şi Sisteme Multi-Agent (https://aimas.cs.pub.ro/) din UPB. Domeniile de cercetare curente sunt: inteligenţă artificială, învăţare automată, sisteme multi-agent, inteligenţă ambientală, interacțiunea om-robot. A creat și predat cursurile de Inteligență Artificială, Învățare automată, Sisteme Multi-Agent, Reprezentarea Cunoștințelor.

A publicat peste 200 de lucrări de cercetare ştiinţifică şi 7 cărţi, a coordonat în calitate de director 13 granturi de cercetare internaționale și 26 granturi naționale. A fost professor invitat la Worcester Polytechnic Institute (MA, SUA) în perioada 2001 – 2002, cât şi la alte universităţi din Europa şi SUA.

Este Senior Member IEEE, Senior Member ACM, membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Române pentru Inteligenţă Artificială, preşedinte al IEEE Romanian Section – Chapter of Computational Intelligence Society.