Ediția a șasea a Conferinței dedicate specialiștilor în proiectarea spitalelor va avea loc pe 26 martie, la Hotelul Radisson Blu din București.

180

  Conferința pe tema arhitecturii spitalelor conectează profesioniști din construcții și sănătate, având ca scop promovarea inovației și a leadership-ului printr-un schimb interdisciplinar de idei și studii de caz dedicate proiectării infrastructurilor medicale.

    Viziunea Scandinavă asupra Arhitecturii Terapeutice: Inovare și Experiență Centenară Julian Weyer, partener la C.F. Møller Architects din Danemarca, un birou de referință în arhitectura scandinavă, recunoscut pentru abordarea sa revoluționară și inovativă în proiectarea facilităților medicale, va participa la Conferința specialiștilor în proiectarea spitalelor. Inspirată de principiile nordice, filosofia C.F. Møller Architects de design integrativ acordă o atenție deosebită dimensiunilor sociale, economice și terapeutice ale construcțiilor. O tradiție centenară în realizarea de lucrări premiate atât în țările nordice, cât și în alte regiuni, le-a permis să dezvolte o viziune distinctă și apreciată asupra arhitecturii cu scop vindecător. Strategia lor este fundamentată pe o metodologie testată și perfecționată în decursul anilor, concentrându-se pe șapte direcții esențiale: durabilitate, participarea activă a utilizatorilor, integrarea în design, principii de arhitectură terapeutică, orientare intuitivă, adaptabilitatea și generalitatea structurilor clinice, optimizarea proceselor de lucru și eficiența din punct de vedere al costurilor.

Invitați speciali în dezbaterea conferinței

Adrian POPA Președinte Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, Ministerul Sănătății Cristina GAFTON Director Direcția Monitorizare și Implementare Spitale Regionale, Ministerul Sănătății Radu NARITA Responsabil contract de proiectare pentru SRU Craiova, Ministerul Sănătății Cornel BOTOROAGĂ Responsabil contracte de proiectare pentru SRU Iași și SRU Cluj, Ministerul Sănătății

Mai multe detalii despre conferintă aici.