Prof.dr.ing. Brandeu Liviu

  • Prof.dr.ing. Brandeu Liviu
  •      Membru decedat
  •      Mecanica tehnica
  • 11 aprilie 1934

Experienta profesionala

Liviu Brândeu, n.11 aprilie 1934, Zalău. 

A absolvit Facultatea de Mecanică din Institutul Politehnic Timişoara (1956) şi Facultatea de Matematică şi Fizică din Universitatea din Timişoara (1957).

Asistent în cadrul Institutului Politehnic Timişoara parcurge toate treptele didactice până la cea de profesor universitar.

Susţine teza de doctorat în anul 1970, subiectul abordând problema mişcărilor fluidice ale sistemelor vibropercutante. Activitatea sa ştiinţifică s-a concretizat în peste 300 de lucrări ştiinţifice, rezultate deosebite fiind aduse în studiul stabilităţii mişcării, a condiţiilor de stabilitate, a reprezentărilor complexe în studiul vibropercutoarelor. 

A primit premiul Ministerului Învăţământului (1967) şi premiul Traian Vuia al Academiei Române (1986). În activitatea ştiinţifică a abordat şi alte tematici:elaborarea de modele reologice pentru determinarea influenţei vibraţiilor asupra tensiunilor remanente,utilizarea impedanţei mecanice în studiul vibraţiilor, determinarea nivelului de zgomot şi vibraţii produse de traficul rutier. Conducător de doctorat şi cercetător cu rezultate deosebite în domeniul vibraţiilor.

A format numeroase generaţii de specialişti ale căror rezultate confirmă şcoala de vibraţii de la Timişoara. 

Decedat: 2006.