Conferința internaţională Polymers Processing in Engineering – PPE 2017, GALAȚI 2017 – la a patra ediție

  • Data desfasurarii: 21.09.2017
  •   Locul desfasurarii: Galati
  • Responsabili: Prof. dr. ing Cătălin FETECĂU

            În perioada 21-23 septembrie 2017, Centrul de Excelență Prelucrarea Polimerilor din cadrul Universității “Dunarea de Jos” din Galati, va organiza sub egida Academiei de Științe Tehnice din România, a Societății Române de Reologie și a AGIR, A IVa Editie a Conferinței Internaționale Polymers Processing in Engineering – PPE 2017.

            Materialele polimerice ocupă un rol de primă importanţă în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării, fapt pentru care PPE 2017 aduce în atenţia specialiştilor noi materiale, tehnici şi programe de calcul pentru simularea proceselor de prelucrare, cercetări privind comportarea și performanțele unor repere în diverse medii precum şi tendinţele evoluţiei tehnologiilor de prelucrare și caracterizare a materialelor plastice.

            A patra Conferință Internațională PPE 2017 continuă la un alt nivel seria manifestărilor științifice în domeniu, organizate la Universitatea “Dunarea de Jos” din Galați (workshop urile anuale - Progrese în fabricarea şi controlul produselor din materiale polimerice. Ediția a IX-a, simpozioane, seminarii etc.)

                        Conferința  va avea urmatoarele secţiuni:

-                  Reologie şi reometrie;

-                  Biopolimeri si biotehnologii;

-                  Nanopolimeri si nanotehologii;

-                  Polimeri ecologici şi reciclare;

-                  Comportarea mecanica a polimerilor si compozitelor polimerice;

-                  Procese de prelucrare a materialelor polimerice;

-                  Aplicații ale polimerilor in industrie;

-                  Comportarea compozitelor polimerice din perspectiva mecanicii ruperii;

-                  Modelare și simulare numerică.

Președinția conferinței va fi asigurată de profesoara Loredana Santo de la Universitatea Tor Vergata din Roma, Italia. Din comitetul stiințific al conferinței fac parte personalități marcante din SUA, Germania, Franța, Italia, Belgia Potugalia, Spania, Polonia, Brazilia, Israel, Turcia și România.

La conferință vor participa și reprezentanți ai unor importante firme de profil printre care menționăm ROFAROM, RONEXPRIM, LABORSISTEM, MALVERN etc.

 

Cu prilejul desfașurării conferinței PPE 2017, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați va acorda distinsului academician Bogdan C. SIMIONESCU titlul de Doctor Honoris Causa.